Underground adatbázisok

Underground Adatbázisok = Kincsesbánya a további kutatásokhoz!

Köszöntelek a HUN / INDUSTRIAL \ TECH Underground Adatbázisokban.

A HUN / INDUSTRIAL \ TECH által kezelt Underground Adatbázisok olyan forrásgyűjtemények, amelyek szélesebb látószöghöz, még több háttérismerethez, zenékhez, előadókhoz és a szubkultúra jobb megismeréséhez vezetnek. Nyitott kincsesbányák ipari elektronikus zenékhez, előadókhoz, fanzinokhoz, szakirodalomhoz, hazai és külföldi zenei portálokhoz és kiadókhoz.

Ha az adatbázisokkal és az azokban szereplő adatokkal kapcsolatban bármilyen észrevételed, javaslatod van, szívesen veszem, ha megírod. Együtt jobbá, teljesebbé is tehetjük!

Magyar formációk

Egykori és jelenlegi magyar (ill. magyar eredetű, származású) projektek, zenekarok, csoportok.
Támogasd kedvenc előadóidat, mert kiváló munkát végeznek, vagy találj egyszerűen új bandákat.
A magyar ipari és elektronikus előadók színe-java benne van.

Magyar csatornák és közösségek

Tematikus Facebook-csoportok, oldalak, szubkulturális tartalomszolgáltatók, rendezvényszervezők, közösségek, rajongói körök, amelyekhez érdemes csatlakozni, és javasolt követni őket.

Magyar fanzinok

A fanzinok legendás, többnyire kézműves (DIY – csináld magad) nyomtatott kiadványok a hazai dark underground fénykorából. Egykor még postai úton, utánvételes rendelés alapján terjesztették őket, mára viszont már a gyűjtők, rajongók féltve őrzött, értékes kincsei. Mivel kis példányszámban jelentek meg, de őszinte rajongásból készítették őket az alkotóik, ezek is a szubkulturális történetünk fontos alapkövei.

Külföldi zenei portálok

A globális sötét underground színtér jelentősebb hírportáljait és magazinjait találhatjuk itt összegyűjtve, ahol régi és új lemezmegjelenések mellett izgalmas koncertekről, turnékről, egyéb eseményekről, divatról és szubkulturáról is tájékozódhatsz, vagy éppen különleges zenészekkel készített interjúkat is olvashatsz.

Kiadók

Kiváló lelőhelye ez a hivatalos kiadványoknak, újdonságoknak és katalógusoknak.
Bár egyes formációk már online és magánkiadásban terjesztik munkáikat, ettől még a nagyobb kiadók is kiemelten fontos szerepet játszanak a szubkultúra terjesztésében. Ez az adatbázis fokozatosan bővülni fog a kisebb independent kiadókkal is, amelyek a dark elektronikára, ipari EBM-re, noise-ra és egyéb alternatív kísérleti zenékre szakosodtak.

Bibliográfia

Ez az adatbázis az ipari, elektronikus zenékkel, zenetörténelemmel, zeneelmélettel, kultúrával és társadalommal, továbbá bizonyos előadók és művészek, csoportok történetével, életrajzával kapcsolatos szakkönyveket, cikkeket, tanulmányokat, forrásokat biztosít a további kutatásokhoz vagy csak olvasáshoz.

Megjegyzés

A fenti underground adatbázisok fejlesztése és frissítése folyamatos.
Amennyiben hibás, hiányos rekordokra bukkansz, illetve ha ki tudnád egészíteni vagy javításra szorulóval találkozol, örömmel veszem, ha ezt jelzed számomra.