Magyar indusztriál, EBM, dark underground csatornák, közösségek, eseményszervezők

Ha ismerkedsz a színtérrel, vagy már lelkes rajongója vagy, akkor ezeket a magyar indusztriál és EBM közösségeket, dark underground szereplőket, eseményszervezőket, csatornákat, csoportokat érdemes követned.

Hiányzik innen valami? Vedd fel velem a kapcsolatot, és mihamarabb pótolom!


AKTÍV DARK UNDERGROUND, INDUSZTRIÁL, EBM CSOPORTOK ÉS KÖZÖSSÉGEK

Hungarian Oldschool E.B.M. Clan

Hungarian Oldschool EBM Clan

Ez a privát Facebook-csoport 2015. április 2. óta az E.B.M. és vonzáskörébe tartozó zenei örömködés színhelye. Bárki megtalálhatja, tagja lehet. Releváns zenék régről és mostanából, izgalmas dialógusok, viták, ajánlások, események, van itt minden. ALAP!


Depó OSC

Depo OSC

A Depó OSC 2020. április 19. óta a hazai ipari, kísérleti, EBM, zaj és hasonszőrű zenészeknek szóló privát csoport magyar nyelven. Benne szakmázás, billentyű- és effektpornó, a Hungarian Oldschool EBM Clan csoport egyfajta alkotói, technológiai leágazása.


NecrogenesiS – Magyar Industrial Webzine

Necrogenesis magyar industrial webzine

@necrogenesis.industrial

Aki nem akar lemaradni az indusztriál legfrissebb híreiről, új megjelenésekről, illetve napi, heti, havi ajánlókat, eseménybeharangozókat, újdonságokat is szeretne kapni a hírfolyamában, az mindenképpen kövesse ezt a 2016. december 11. óta működő oldalt, hiszen bőséges tartalmat kínál a hazai és külföldi színtérről. ALAP!


Kollektíva

Kollektíva alternatív zenei közösség

@alternativkollektiva
Alternatív zenei közösség és slágerlista 2020. január 21. óta: Post-punk, Darkwave, Coldwave, Synthwave, EBM, Industrial, Electro, Techno – mindenük a zene! Alternative music community: Post-punk, Darkwave, Coldwave, Synthwave, EBM, Industrial, Electro, Techno – our life is the music! Különleges tartalmak, izgalmas interjúk és természetesen események. ALAP!


Industrial Fusion

Industrial Fusion

Industrial, rhythm & noise, dark ambient, tribal és EBM közösség és szervezőbrigád lendületes partikkal és maximális elkötelezettséggel. Ha egy Industrial Fusion bulira eljutsz, onnantól rendszeresen járni fogsz. ALAP!


Ipari Szakadárok

Ipari Szakadárok

Legendás és hatalmas kitartással rendelkező szervezőcsapat Magyarországon. Szívügyük az indusztriál, EBM, new wave, post punk, cold wave, minimal wave, 80-as évek elektrója, DJ-zés, élőzés, analóg és elektronikus cuccok, lemezgyűjtés, szóval minden. Ha egy közelgő esemény szervezője az Ipari Szakadárok, akkor garantáltan mozogni fogsz! Erősen ajánlott a New Wave Szerűség nevű programjaik látogatása is. ALAP!


Sötét Szubkultúra Rajongói Kör

Sötét Szubkultúra Rajongói Kör

Ez a 2014. október 3. óta létező csoport a sötét kultúra kezdő, esetleg némi tapasztalattal rendelkező képviselőit kívánja összekötni, akik az EBM/Industrial, a Dark/Gothic és a Depeche Mode rajongói közösségébe tartoznak és tevékenységi körük a szubkultúrával kapcsolatosak, illetve ilyen témában szeretnének megnyilvánulni, alkotni. Munkáik, a rendezvények időpontjai, helyszínei szabadon közszemlére tehetők a csoportban.


Dark Techno Hungary | DTH

Dark Techno Hungary

A Hungarian Dark Techno Community privát Facebook-csoportja 2016. november 15. óta. Minden a dark techno témáról, ipar, sötétség, fogaskerekek, pincezajok és vonatzakatolás. Új zenék és megjelenések, buliajánlók szigorúan dark techno témakörben, saját zenei projektek, szóval minden, rengeteg taggal. ALAP!


Barrier Panoramic (dj kraak / LivingTotem) / Vákuumcsomagolt Hegyilevegő

Barrier Panoramic (dj kraak / LivingTotem) / Vákuumcsomagolt Hegyilevegő

Ha analóg szintetizátorok és dobgépek, akkor Barrier Panoramic! A Tilos Rádióban minőségi mixek rendszeresen VÁKUUMCSOMAGOLT HEGYILEVEGŐ néven. Dj Kraak oldala, garantáltan emelt szintű tartalmakkal, zenékkel és eseményekkel.

AlanTheWild

AlanTheWild

@alanthewild

Industrial, EBM, synth-pop, electro és minden ami alternatív elektronikus zenének számít. Kritikák, ajánlók, interjúk, régi és új dolgok, mindez már igen régóta. Egykori blogján rendkívül hasznos információkat lehet találni, bár 2018 óta nincs frissítés rajta.


NEMBÁJ ! FEST Industrial és Experimental Nemzetközi Találkozó

NEMBÁJ ! FEST Industrial és Experimental Nemzetközi Találkozó

A magyarországi és a nemzetközi indusztriális és experimentális művészetek budapesti eseménysorozata.
A találkozót első alkalommal 2015. február 28-án rendezték meg a budapesti R33-ban. (Sajnos, már nem létezik a hely, 2017-ben végleg bezárták.)

Harmadik Ember Fesztivál és Nembáj! Fest

A Harmadik Ember Fesztivál és Nembáj! Fest közös, nyilvános csoportja 2015. augusztus 11. óta érhető el a Facebook-on. A Harmadik Ember Fesztivál Experimental Art összművészeti találkozó 2014. szeptember 29. óta az autonóm, független, anti-kapitalista, kultúripar ellenesség és radikális művészet képviseletében működő platform.

A Harmadik Ember Fesztivál Blog Baki Imre (alkotói nevén: Ly Punk Thyl Aprashya) kísérleti zenész és író oldala. Írással, zenéléssel, experimentális események szervezésével foglalkozik. Blogjának nem csak a művészet áll a középpontjában, hanem társadalom, filozófia, írások, naplórészletek is.


Under Szubcult esték

Under Szubcult Esték

A művészeti oldal különböző művészeti irányzatokat, ágazatok programsorozatát foglalja magában 2015. július 26. óta.
Előtérben a különböző szubkultúrák, avantgarde, élet és halál megnyilvánulások. Hozzá kapcsolódik 2020. december 11. óta az Under Szubcult archívum, közreműködök – események, experimental art nyilvános csoport is.


Gothic.hu

Gothic.hu

@gothic.hu
Egy fekete pont a hálón: zene – művészet – szub/kultúra. Szelevényi Gellért szerkesztő gigantikus Gothic.hu portálja és kapcsolódó Facebook-oldala Tajtékos Lapokkal, rendezvényekkel, fotógalériával és sok-sok művészettel. Kapcsolódó portálok még kissé távolabb a dark industrial és az EBM vonaltól: Deathrock.hu és Neofolk.hu.


Fekete Lyuk

Fekete Lyuk

A nyilvános csoport a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején a nyolcadik kerület peremén létezett szórakozóhely köré épül 2010. február 10. óta, ami egykor nem csupán a fiatalok gyülekezőhelyéül szolgált, hanem helyet biztosított az addig mindenhonnan kirekesztett szubkultúráknak. Privát csoportja 2019-ben azok számára jött létre akik a Fekete Lyuk szellemiségét vinnék tovább.


Hungarian Industrial Scene

Hungarian Industrial Scene

@hunindustrial
Média- és hírszolgáltató gyűjtő oldalként posztol a magyar ipari elektronikus zenékről és a zenei rendezvényekről, a magyar ipari elektronikus zenei közélettel foglalkozik, híreket közöl a zenészekről, előadókról, együttesekről, rendezvényekről, és minden olyan programról, ami érinti a hazai elektro-industrial szubkultúrát. Külföldön is népszerűsíti a hazai ipari zenei kultúrát.


INAKTÍV

MACHINEMUSIC.HU

Poór Róbert (Borg) által kezelt, magyar nyelvű portál volt az alternatív elektronikus zenék kedvelőinek. Hírek, lemezkritikák, koncertbeszámolók, programajánlók. Sokáig ez volt az LD50.hu mellett a legfontosabb platform a rajongóknak és alkotóknak. 2013-ban állt le a portál és a kapcsolódó Facebook-oldal frissítése.


H.I.T – Hungarian Industrial Terror

@HitHungarianIndustrialTerror
A magyar Industrial Dance Crew az ipari táncot állította tevékenysége fókuszába, és bár az elnevezésük, a H.I.T rövidítés megtévesztő lehet, a valóságban nincs, és nem is volt köze a H.I.T magazinhoz. Közösségük és oldaluk 2017 óta inaktív.